Bu uygulamaya dikkat! ~ Deepweb,2018,illuminati,korku,hikaye,cin,hack,credit,card,uzaylı,aog


İnci Sözlük yazarı ve AOG Üyesi |Tugay Sr.| Bilginin arasında jupitere kadar koşanların arasına hoş geldin.Artık başımdan geçen ibretlik/komik anıları Başıma geldi menüsünden okuyabilirsin.

Bu uygulamaya dikkat!

Merhaba Deepweb inci ailesi daha önce size bildirdiğimiz üzere Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un öldürülmesini konu alan komedi The Interview filmi , hackerların filmi oynatmaları halinde Sony'i eylem düzenlemekle tehdit etmesi üzerine film ilk olarak gösterimden geri çekilmiş ardından da daha kısıtlı bir şekilde piyasaya sürülmüştü.

Torrent'te illegal olarak sayısız kez indirilen film, zararlı geliştiricilerinin de işine yaramış görünüyor. Graham Cluley ( Alman güvenlik blog'u yazarı), filmi indirmeye yaradığını iddia eden bir Android uygulamasının internette dolaşmaya başladığını söylüyor. Cluley'in McAfee güvenlik uzmanı Irfan Asrar'dan yaptığı alıntıya göre uygulama, filmi korsan olarak indirmenize yarayan masum bir araç izlenimi veriyor; ancak gerçekte "Android/Badaccents" adındaki Android trojan'ını içeriyor. Telefondan toplanan bilgiler, bir Çin eposta sunucusuna gönderiliyor. Cluley, blog'unda trojan'ın en az 20.000 cihaza bulaştığını söylüyor.

Buraya kadar herşey normal gibi gözüküyor ama bunu yapan kuzey koreli ibnelerde götlük biter mi ? Tabiki hayır :)
Bu zararlı uygulamanın ilginç bir yanıysa cihazın üretim bilgilerine bakarak Kuzey Kore'de satın alınıp alınmadığını belirlemesi. Telefon Kuzey Kore'den satın alınmışsa cihaz, bu virüsten etkilenmiyor. Bu durumda "sunucuya bağlanma girişimi başarısız oldu" şeklinde bir hata mesajı gösteriliyor. Cluley, McAfee'nin konu hakkında bilgi sahibi olduğunu ve trojan'ı barındırabilecek diğer web sitelerini de uyardığını söylüyor.
Önceki
Sonraki »

DönüştürDönüştür İfadeİfade