Lucid Rüya nedir ? Nasıl yapılır ? ~ Deepweb,2018,illuminati,korku,hikaye,cin,hack,credit,card,uzaylı,aog


İnci Sözlük yazarı ve AOG Üyesi |Tugay Sr.| Bilginin arasında jupitere kadar koşanların arasına hoş geldin.Artık başımdan geçen ibretlik/komik anıları Başıma geldi menüsünden okuyabilirsin.

Lucid Rüya nedir ? Nasıl yapılır ?




Tekrar geldim ve çok fazla kafamı bu konulara takamadım (lucid denemeleri olarak) fakat artık boş vakitlerim var böyle araştırma konularına yöneleceğim tekrar umarım güzel deneyimlerimiz olabilir tekrar.Zamanında gördüğünüz gibi uğraşmış elimden geldiği kadar bişeyler yapmıştım açıkçası istekliyim ama tabiki bu tek başına olmuyor sizinde katılımlarınız gerekiyor tabiki sonucu dh halkı versin  

Tabi ki şu hatırlatmamızı es geçmiyoruz  



Herşeyden önce burada yazılmış ve yazılacak olanların hiçbirinin bi gerçekliği yoktur sadece araştırma amaçlı bir topiktir. 

Arkadaşlar araştırmalar&deneyimler konuda kronolojik sıralamaya göre yazılmıştır. 
Lucid nedir? 

Lucid rüya esnasında rüyada olduğunun farkındalığıdır. 

Nasıl lucid görebiliriz? (tam böyle yazıldığına emin değilm lucide nasıl girebiliriz? de olabilir) 

Araştırmalarım sonucunda uyanıkken (mesela şu anda) acaba rüyada mıyım? gibi sorular sorulur ve rüyada olmadığını kanıtlayacak hareketler yapılır (örneğin dilini ısırmak kendini çimdiklemek) beyin rüyada olmadığını anlayınca ve bunu yatmadan öncede günlerce tekrar edince rüyada örneğin kolunuzun koptuğunu gördünüz diyelim beyin alıştığı şeyi yapacak yani kendine sorucak acaba rüyada mıyım diye?Ve bi acı hissetmediği anda rüyada olduğunu anlayacak. 

akşam erken yatın öyleki sabah güneş doğmadan önce uyanın. yüzüstü olmamaya dikkat edin(bu çok zor oluyo işte).uyandıktan sonra hemen tekrar gözlerinizi kapatıp ciğerlerinizdeki havayı dışarı verip tekrar uyku moduna geçin. büyük ihtimalle başarırsınız. ama yinede; 
1-konforlu olduğunuzdan emin olun yani yatağınız falan rahat olsun rahat bir pozisyonda uyuyun 
2-odanın sıcaklığı çok yüksek olmasın çok düşükte olmasın 
3-en önemlisi bu, odanın havası temiz olsun. 

Lucid görme nasıl daha kolay hale gelebilir? 

Lusid hale gelebilmek icin iki degisik yol takip edilebilir. Baslangicta ilkinin kullanilmasi uygundur, cunku lusidligi ogrenmenin temeli buna dayanir. Yataginizin basucunda bir ruya gunlugu bulundurun ve her sabah uyandiginizda hatirlayabildiginiz ruyalarin tumunu buraya yazin. Bunu yapinca, zihniniz ruyalara daha fazla odaklanir, ve zamanla ilginc ruya konulari veya ruya belirtilerini saptayabilirsiniz. Bu da zihninize ruya gordugunu anlamasi konusunda yardimci olacak ipuclari saglar. 

Gerceklik testi uygulayin. Bunlar, ruyadayken, ruyada oldugunuzu farketmenizi tetikleyecek basit testlerdir. Mantigi su sekilde isler: eger normal hayatta duzenli araliklarla ruya gorup gormediginizi kontrol etmeyi aliskanlik haline getirirseniz, buyuk ihtimalle beyniniz bu kontrolleri ruya gordugunuzde de surdurecek ve siz de kendinizi ruya gorurken yakalayacak ve lusid hale gececeksiniz. Gerceklik testlerinde en sik kullanilani havaya yukselmeye calismak, parmaginizi elinizin icinden gecirmeye calismak ya da aydinlatma dugmelerinin dogru calisip calismadigina bakmaktir ( Cunku bunlar ruyada genellikle abuk sabuk calisir ) 

2. yöntem 

Takip edilecek ikinci yoldaki yontemler cok daha kestirmedir. Ama bunlari denemeden once mutlaka belli bir sure ruya gunlugunuzu tutmus ve gerceklik testi alistirmalarini uygulamis olun. Sabah uyandiginizda hic kipirdamayin ve tekrar uymaya calisin, ama bu kez kendi kendinize:"Ruyaya geri dondugumde ruyada oldugumu farkedecegim" diye dusunun. Daha once gormus oldugunuz ruyayi hatirlamaya calisin ve kendinizi ruyaya tekrar girmis olarak, ama bu kez ruya gordugunuzun farkinda olarak hayal edin. Isterseniz alarm saatinizi normalden bir saat oncesine kurun ve cok kisa bir sure icin uyanip, sonra bu teknigi deneyin. 

3. yöntem 

Bir baska teknik ise, uyanik halden lusid ruyaya gecmektir. Bunu denemek icin en iyi zaman sabah veya oglen uzeri, birseyler atistirdiktan sonradir. Yataga uzanabilir veya koltuga oturabilirsiniz. Gozlerinizi kapatip gevseyin. Zihin gozuyle izleyeceginiz renkli sekillere ve goruntulere konsantre olun. Uyku esigine gelinceye kadar kendinize musaade edin. Zihniniz sukunet icinde kalsin ama olusan sekillerin farkinda olsun. 
Bu biraz zor bir yontem olmakla birlikte, eger dengeyi iyi kurabilirseniz, sekiller gun isigi gibi ortaya cikacak, ve siz gormekte oldugunuz dunyaya rahatlikla lusid olarak adim atabileceksiniz. 

Lucid süresini uzatmak 

Lusid olmayi basardiktan sonra , lusidligi maalesef her an tekrar kaybedebilirsiniz. Elde ettiginiz deneyimin suresini uzatmak icin, ellerinizi birbirine surterek ovusturmaya calisin ve kendinizi ruh dunyanizin yarattigi gerceklige birakarak bu gercekligi iyice algilamaya calisin. Ayrica yuksek sesle: "Daha fazla lusid olmak istiyorum" diye bagirip, kollarinizi iki yana acarak oldugunuz yerde kendi etrafinizda donmek de ise yarayabilir. 

Lucid tek seviye midir? 

Hayır.Pek çok seviyesi ve başarma yöntemi olan, görülmekte olduğu anlaşılan rüyanın bilinçli olarak yönlendirilmesi anlamına gelen durum. yalnızca rüyada olduğunuzu fark ediyor olmak bunun başlangıç aşamasıdır; bilinçli olarak önceden belirlenmiş bazı senaryoları uygulamak da, rüya evreninin tamamını bir bütün olarak hissedip her türlü olay ve nesneyi denetimi altına almak da bir aşamadır. son aşamaya ulaşmak için uzun yıllar süren çaba ve zihinsel bir uygunluğa sahip olmak şarttır; bu yüzden fazla insan başaramaz. yaygın olarak kullanılan bir sıralama şudur: 

pre-lucıd 
ın the dream, you notice some sort of bizarreness as unusual for waking physical reality (wpr). or you don't consider myself in ordinary physical reality at all, although you realize almost none of the implications and still misidentify the actual situation. 
sub-lucıd 
although you vaguely realize that you dream, it does not even occur to you to act differently based on this knowledge. you continue to follow the dream "script": no conscious choice. 
semı-lucıd 
you know that you dream, and although you still follow the dream script, you can make new choices based on this awareness. for example, you might choose to fly rather than walk. 
lucıd 
you have the choice of following the dream script or not, can make major choices based on awareness of your potentialities in the dream state. for example, you might choose to try a dream experiment instead of continuing the dream scenario, etc. 
fully-lucıd 
fully aware that you dream and of the location and state of your physical body; you also clearly remember any lucid dream tasks that you had earlier decided to try (lucid dream healing, intentionally changing body form, precognition, etc.), and experience a high level of dream control which gives you the power to do them. 
fully-lucıd but powerless 
fully aware that you dream and of the location and state of your physical body; also remember any lucid dream tasks that you had earlier decided to try, but have little or no control over dream phenomena. 
super-lucıd 
you have an awareness of self as an integrated whole: self-remembering. knowing-feeling-thinking aspects of self work in harmony. you feel an extraordinary sense of self, access to memory, and an expanded and mindful awareness of the many possible courses of action available to you in lucid dream reality as compared to waking physical reality. 

değinildiği üzere super-lucid seviyesi ulaşması mümkün ama zor bir seviyedir; yine de fully lucid seviyesine ulaşan bir kişi hayatının üçte birini mutlu geçirecektir. 

Lucid görenlerden bilgiler 
Zararları; 
quote:


-Uyku düzeniniz Bozulur.
-Dünyadan kendinizi soyutlarsınız.
-Eğer Mutsuzsanız Gerçek dünya yerine sanal dünya daha cazip gelir.
-Beyniniz sürekli meşgul olduğu için Çok fazla yorulursunuz.
-İşlerinizdeki veriminiz düşer.
-Oradaki yaşantınızı dünyaya yansıtma hissi sizi agresif ve saldırgan yapar.
-Eğer rüyada olaylar istediğiniz gibi gitmezse psikolojik sorunlara neden olabilir.
-Aşırı uyumak isteği oluşturur.
-Şişmanlığa yol açar sadece gerçek dünyayı yemek yemek ve tuvalet için kullanırsınız.
-Günde 1-2 saat uyanık kalabilirsiniz.
-Ciddi hastalıklara veya ölüme yol açabilir.
(Metabolizmanız bozulup hasta olabilirsiniz, bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir veya gerçek deneyimler çok sık olursa nefessiz kalarak veya rüyadaki düşme sonucu heyecanla kalbiniz durabilir bunlar ölüme yol açabilir. Şimdiye kadar rüya görürken kalp krizi geçiren kişi sayısı oldukça fazla lucid yüzünden ölen kişi sayısı 600 kişi. Psikolojik tedavi görenlerin sayısı lucid gören kayıtlı insan sayısının %26 sı)

Yararları; 
quote:

-Tüm fantazilerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
-İstediğniz herşeyin sahibi olabilirsiniz.
-Kendi Dünyanızın tanrısı olabilirsiniz.
-Eğer Uzmanlaşırsanız rüyalarınız sizin kontrolünüzde birer dizi film gibi olur hergün bir önceki günün devamı olur ve artık iki kişi olabilirsiniz hayatta.
-İleriki evresi Astral Seyehattir.Lucid rüya yoluyla astral seyahat yapabilirsiniz.


Önceden yaşayanlardan bazı lucid deneyimleri 
quote:

10 yaşındaki şahsımın rüyası, bir evde benim ve başka çocukların koşturmasını konu etmekte. güzel bir çalışma.
işte bu rüyada koşmayı bırakıp başka bir çocukla şöyle bir diyaloğa girmişliğim vardır.
-aha rüyadayım ben şimdi!
+harbi mi?
-evet çıkmam lazım.
+ne yapacaksın?
-bana deterjan getirin.
+falancı markası var olur mu?
-hayır omo olması gerek.
+ondan yok galiba, falancıyı getireyim mi?
-napalım deneyelim, getir bakalım.
toz deterjan yere dökülür, 10 yaşındaki ben deterjanın içinde yuvarlanıp dönmeye başlarım ama omo olmadığı için etkisini geç gösterir. bir süre daha debelendikten sonra uyanırım. evet öyle olur.


quote:

olabilicek kötü şeyler (yani başıma gelenler)

1-yüzüstü uyuduğum ve denediğim zaman;
odamda zifiri karanlıkta ellerimi hiç kullanmadan ayaklarımın üzerine dikildim nefes almak çok zordu .
çünkü etrafımda kalın bir sis tabakası vardı hiçbir hareketimi yaparken zorlanmıyodum ayaklarım yere basmıyo gibiydi ama çok huzursuzdum yani hafiflik falan yoktu. hiç anlamadığım sesler.tekrar
yatağa attım kendimi uyanış.

2-sırtüstü yatarken ama aşırı sıcak havasız bir ortamda;
yavaş yavaş yükselmeye başladım tavana doğru
etraftan tuaf sesler geliyodu telefon numarası tuşlama sesleri ve konuşan bi kadın ama sanki santralde konuşurmuş gibi konuşuyodu. tavana doğru gittikçe sıkışmaya başladım sonrasında uyandım hemen.


quote:

peki ya başarılı olursa?
güzel oluyo ama unutulmaması gereken bişiy var astral seyahat diğil bu sadece rüyada olduğunun farkına warmak. yani bazı olayların gelişmesini engelliyemiyosunuz. bilinç altı sizin kontrolünüze çoğu zaman baskın çıkıyo. yani siz sadece bilinç altından size sunulan seçenekler arasından seçimler yapıyosunuz (tabii başlarda). herzamanki gibi yazılı herhangi birşeyi okumak mümkün diğil.
tabi ezberinizde varolan bişiy diğilse.(en azından ben okuyamıyorum).
psikoloji okuyan bir arkadaşım var o bi alet göstermişti virtual reality gözlüğü gibi bir nesne.
kullanılış sistemi çok basit ama deniyemedim.
alet rem göz hareketlerini yakalayıp devreye giriyo
hafif bir ses ve kırmızı ışık sinyali veriyo. sesi sizi
uyanık konuma birazdaha yaklaştırıyo. kendinizi önceden "kırmızı ışık görürsem bu lucid dreamer aletinin ışığıdır" diye telkin edip olaya giriyosunuz.
rüyanızda kırmızı ışığı gördüğünüz zaman (mesela o ışık rüyanızda size trafik ışığı olara gözükebilir)
rüyada olduğunuzu anlıyosunuz. bayaa bi işe yarıyomuş galba.eylenceli oluyo uğraşmak yani kitabını falan okumadan araştırma yapmadan deniye deniye.insanın vaktinide çalmıyo. bide bigün olurda su içmeye yada tuvaletinizi yapmaya kalktığınız zaman geri döndüğünüzde kendinizi yatakta yatarken bulursanız öyle çok şaşırmayın.


quote:

@Hyperchondriac

daha dun bir ruya gordum bir otelde arkadasımla gezınıyorum onunla konusurken iki kız muhabbete giriyor ve anlasıyoruz tanısıyoruz sonra duruyorum herkesın suratına bakıyorum kızlar cok guzel bukadar kolay olmaması lazım bu bi ruya ama guzel bi ruya devam edeyim diyorum ama basarısız uyanıyorum ve moralım bozuluyor... cok sinir birşey


quote:

Bendede 3 gece önce oldu.. Böyle türkiye savaşa girmiş işte kaybetmek üzere savaşı heryerde yabancı askerler böyle bulduğunu falan öldürüyo bende 2 arkadaşlar kaçıyorum sürekli saklanıyoruz ama tıpkı gerçek gibi adrenalini resmen hissediyorum uykuda olmama rağmen.. bi uyandım aniden kalp atışım falan hızlanmış terlemişim sonra gene yattım rüya kaldığı yerden devam ediyo ama farkındayım rüya olduğunun böyle yanımdakine falan diyorum korkma rüya bu falan anlamıyo ama hala kaçmaya falan devam ediyo


Dip Not:Lucid astral seyahatin bir önceki halidir 


Edit: Ben bu geceden itibaren deneyeceğim deneyecek arkadaşlar varsa deneyimlerini yazarsa mutlu olurum. 

Edit2:Araştırmalarıma göre M.S. 2150 adlı kitap bu konuyu ele almış 1970'lerdeki bir doktor 2150 ye astral seyahat aracılığıyla gidiyor ve makro mikro insan kavramını öğreniyor ben yarın edineceğim bu kitabı sizede öneririm 

Edit3:Yine araştırmalarım sonucu profesyonelce bu işi araştıran ve türkçeninde bulunduğu 13 dil desteği olan bir site buldum sizinle paylaşmak istedim http://lucid.atspace.com/turkish.htm 

Lucille 
Araştırmalarımı yaparken bir program buldum adı lucille programın kullanımı faydaları hiçbiri yazmıyordu malesef ama kendi çıkarımlarımdan şunu buldum bu program 5dk.da bir sorduğu sorularla beyine uyku halinde olmadığını gösteriyor.Uyuduktan sonra da 5dk.da bir çıkardığı sesler tam olarak yoğun bir uyku haline geçmemizi engelliyor.Programın hazır soru kalıpları var bende 5 dk.da bir soru sormaya ayarlı basit bir program zaten.Lafı fazla uzatmadan linki vereyim. 
http://rapidshare.com/files/147449082/Lucille_2.rar.html 
Program için 07BLueDeViL07'e teşekkür ederim 
Önceki
Sonraki »